سونوگرافی ریه، یکی از روش هایی است که برای تشخیص انواع بیماری های مرتبط با ریه از جمله کرونا انجام می شود. پزشک می تواند با استفاده از دستگاه سونوگرافی هندهلد، خود این کار را انجام داده و سریع تر مشکل ریوی بیمار را تشخیص دهد. آموزش سونوگرافی ریه و استفاده از دستگاه سونوگرافی هندهلد می تواند به پزشک برای تشخیص و درمان بیماری های ریوی از جمله کووید 19 کمک کند.
در ادامه ضمن ارائه آموزش های تئوری و عملی دکتر کیانی در جهت استفاده از دستگاه سونوگرافی برای تشخیص کووید 19، دوره آموزش جامع سونوگرافی ریه را معرفی می کنیم.
در چه مواردی باید سونوگرافی ریه را تجویز کرد؟
شاید با خود بگویید برای بررسی شرایط ریه، می توان از سی تی اسکن هم استفاده کرد ولی این دستگاه بیمار را در معرض اشعه های مضری قرار می دهد. می توان به عنوان جایگزین از سونوگرافی ریه استفاده کرد که هیچ اشعه مضری برای بدن ایجاد نمی کند.
در هر شرایطی که پزشک نیاز به تصویربرداری از ریه داشته باشد، سونوگرافی ریه می تواند به او کمک کند. در بیماری های مانند کرونا یا شرایطی که ریه بیمار آب آورده باشد، انجام سونوگرافی یک راه تشخیصی بسیار مناسب است. همچنین از سونوگرافی می توان برای درمان و انجام عمل هایی همچون تخلیه آب ریه استفاده کرد. به این طریق می توان روند درمان را سریع تر، به شکل دقیق تر و با مشاهده شرایط ریه به طور همزمان انجام داد.
آموزش کامل سونوگرافی ریه
در این ویدیو، دکتر کیانی از اساتید دانشگاه شهید بهشتی، در دو بخش تئوری و عملی، به آموزش سونوگرافی ریه با تمرکز بر نحوه تشخیص بیماری کرونا پرداخته است. این آموزش در این خصوص است که چطور دستگاه سونوگرافی هندهلد می تواند به تشخیص کووید 19 کمک کند.
با کمک این آموزش سونوگرافی در میابید که چطور می توان با استفاده از دستگاه سونوگرافی هندهلد به بیماری که در بخش ICU یا بخش های برونکو بستری است، کمک کرد. به این روش می توان پی برد که آیا بیمار کویید 19 دارد یا خیر و در چه شرایطی قرار دارد. این کار تا به حال انجام نمی شد و یک روش کاملا جدید است که از آن استفاده می شود.
کاربرد سونوگرافی ریه برای تشخیص و درمان ادم ریوی
تا اینجا آموزش سونوگرافی ریه برای بیماری کرونا آموزش داده شد در حالی که سونوگرافی ریه، بیش از این ها در رابطه با بیماران ریوی کمک کننده است. به عنوان مثال بیمارانی که در ICU بستری بوده و بیمارانی که برای طولانی مدت به دستگاه های تنفس مصنوعی وصل هستند، دچار آب آوردن ریه یا ادم ریوی می شوند. به این معنا که مایع آزادی درون ریه آنها ایجاد می شود. انجام سونوگرافی ریه، یکی از مواردی است که به پزشکان کمک بزرگی برای تشخیص مایع آزاد درون ریه می کند.
با استفاده از سونوگرافی می توان وجود مایع آزاد درون ریه بیمار را تشخیص داد. پیش از این پزشکان با کمک گوشی های پزشکی و یا ضربه زدن، این مشکل را تشخیص می دادند. دستگاه سونوگرافی هندهلد به دلیل قابل حمل بودن و استفاده آسان، بدون هیچ دردسری برای تشخیص مایع درون ریه مورد استفاده قرار می گیرد.
مهمتر از کمک به تشخیص درست، سونوگرافی به درمان این مشکل نیز کمک می کند. برای تخلیه مایع درون ریه (درناژ پلورال افیوژن)، سوزنی وارد بدن می شود. با استفاده از دستگاه سونوگرافی به شکل دقیق تر و در محل مناسب این سوزن وارد بدن می شود و مایع (پلورال افیوژن) سریع تر از ریه تخلیه می شود. در واقع این کار تحت گاید سونوگرافی و خیلی دقیق انجام می شود.
دوره آموزش سونوگرافی ریه ایده گستر قدرت
همانطور که گفته شد، کاربردهای سونوگرافی ریه فقط محدود به تشخیص کرونا نمی شود و برای تشخیص و درمان بسیاری دیگر از بیماری های مرتبط با ریه مورد استفاده قرار می گیرد. با توجه به گستردگی کاربردهای سونوگرافی ریه مجموعه ما به جز مواردی که در این ویدیوها گفته شد، آموزش سونوگرافی ریه را ارائه می دهد.
این آموزش برای متخصصین ریه و ICU است و موارد زیادی در آن آموزش داده می شود. از جمله اینکه چگونه مایع آزاد ریه تشخیص داده می شود. در ادامه چند نمونه از آموزش های قرار گرفته در این دوره را ذکر کردیم:
- آموزش تشخیص پلورال افیوژن و درناژ کردن تحت گاید سونوگرافی
- تنظیمات دستگاه برای سونوگرافی ریه
- توضیح پریست ها
- آموزش سونوگرافی لایه های مختلف ریه
- آموزش نحوه بررسی عمق ریه
- نحوه بررسی قلب
- آموزش نحوه بررسی پریکاردو افیوژن
- آموزش تغییر گین، دپس و هارمونی برای رسیدن به بهترین تصویر از ریه
در پایان باید گفت اینکه از چه دستگاه سونوگرافی برای این کار استفاده شود، تاثیر مستقیمی بر نتیجه سونوگرافی ریه دارد. دستگاه سونوگرافی که ما در ایده گستر قدرت ارائه می کنیم، یک خصوصیت بسیار مهم دارد و آن امکان بررسی همه سطح های ریه با پروب های سطحی و عمقی است. با پروب های عمقی دستگاه سونوگرافی هندهلد مدل C5PL، امکان بررسی هر دو مورد سطحی و عمقی وجود دارد. این پروب سونوگرافی مشخصا برای بخش icu و ریه طراحی شده است.
دیدگاهها