ورکشاپ سونوگرافی ریه – رفع اشکال

انتظار کشیدن برای تولد نوزاد یکی از هیجان‌انگیزترین تجربیات برای والدین آینده است. دوره بارداری با فراز و نشیب‌های زیادی همراه خواهد بود و یکی از نقاط عطف آن نیز سونوگرافی تشخیص جنسیت جنین است. امروزه والدین با توجه به نتیجه سونوگرافی در مورد تشخیص جنسیت، برنامه‌ریزی انجام می‌دهند اما در صورتی که نتیجه سونوگرافی نادرست باشد چه اتفاقی می‌افتد؟ تصور کنید سونوگرافی جنسیت فرزند شما را دختر تشخیص داده اما بعد از زایمان با نوزاد پسر روبرو می‌شوید، به طور حتم این شرایط برای شما شوکه‌کننده خواهد بود.

به طور کلی اشتباه سونوگرافی در تشخیص جنسیت جنین دختر یا پسر می‌تواند دردسرهایی به همراه داشته باشد. در این راهنما دلایل نتیجه نادرست سونوگرافی و پیچیدگی‌های مربوط به تعیین جنسیت را برای شما شرح می‌دهیم.

آشنایی با سونوگرافی تشخیص جنسیت جنین

یکی از فناوری‌هایی که شرایط حاملگی را متحول کرده است، سونوگرافی بارداری خواهد بود؛ زیرا به والدین این امکان را می‌دهد تا کودک در حال رشد خود را تجسم کنند و اطلاعات مهمی در مورد سلامت او به دست آورند.

سونوگرافی در واقع روش تشخیص جنسیت جنین است که از طریق امواج صوتی فرکانس بالا برای ایجاد تصاویری از جنین استفاده می‌شود و اطلاعاتی در مورد وضعیت رشد و تکامل جنین ارائه می‌دهد.

نحوه تشخیص جنسیت جنین با سونوگرافی

 

تشخیص جنین با اندام جنسی

 

به طور معمول جنسیت نوزاد را می‌توان با سونوگرافی هفته 18 تا 20  بارداری تشخیص داد. با اسکن‌هایی که طی این روش تشخیصی انجام می‌شود، متخصصان می‌توانند نشانه‌های هر جنسیت را بررسی کرده و آن را تشخیص دهند. نشانه‌های قابل تشخیص در سونوگرافی برای جنین‌های دختر و پسر فرق دارند.

مشخصات جنین پسر در سونوگرافی تشخیصی

به طور معمول جنین‌های پسر در تصاویر سونوگرافی دارای آلت تناسلی مردانه و کیسه بیضه هستند. در حالی که دختران اندام تناسلی مردانه ندارند و تنها 3 خط باریک که نشان‌دهنده لابیا آنها است از طریق سونوگرافی قابل مشاهده خواهد بود.

علی‌رغم پیشرفت‌هایی که در حوزه فناوری سونوگرافی آنومالی انجام شده است اما دقت تعیین جنسیت همچنان قابل تضمین نخواهد بود. بنابراین نمی‌توان به تشخیص سونوگرافی در مورد جنسیت جنین بدون شک ایمان داشت.

مشخصات جنین دختر در سونوگرافی تشخیصی

به منظور تشخیص جنسیت جنین، متخصصان باید به نشانه‌های مختلفی توجه داشته باشند. همان‌طور که توضیح دادیم مشخصات جنین پسر و دختر در زمان سونوگرافی متفاوت است. اصلی‌ترین مسئله برای تعیین جنسیت جنین به اندام تناسلی او مربوط می‌شود.

اندام تناسلی جنین دختر با علامت همبرگر دیده می‌شود. علاوه بر این علامت، جنین دختر دارای علامت ساژیتال است که در واقع برآمدگی میان پاهای جنین مشاهده می‌شود. در صورتی که این برآمدگی زاویه‌ای کمتر از 30 درجه و رو به بالا داشته باشد، مشخص می‌شود که جنسیت جنین دختر خواهد بود.

چند درصد احتمال اشتباه سونوگرافی در تشخیص جنسیت جنین وجود دارد؟

سونوگرافی یکی از پرطرفدارترین فناوری‌های به روزی است که در دوران بارداری کاربرد فراوان دارد اما این روش تشخیص جنسیت نیز با خطاهایی همراه خواهد بود. در صورتی که طی هفته‌های 18 تا 22 بارداری و تحت نظر متخصصان حرفه‌ای با استفاده از تجهیزات کامل و جدید سونوگرافی انجام دهید تنها دو درصد احتمال بروز اشتباه در تعیین جنسیت جنین وجود دارد.

بنابراین درصد تشخیص اشتباه جنین دختر به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد که قبل از نهایی کردن روند آزمایش باید به تمام این شرایط پایبند باشید. ناگفته نماند برخی افراد بعد از هفته دوازدهم نیز سونوگرافی انجام داده‌اند که نتیجه آن درست بوده است اما این روند همیشگی نیست.

دلایل اشتباه سونوگرافی در تشخیص جنسیت جنین

عوامل متعددی می‌توانند در بروز اشتباه سونوگرافی در تشخیص جنسیت جنین دختر موثر باشند. در این بخش برخی از فاکتورهای موثر را توضیح می‌دهیم:

موقعیت جنین

 موقعیت جنین در حین سونوگرافی می‌تواند به طور قابل توجهی بر نتیجه تشخیص دقیق جنسیت تاثیر بگذارد. اگر کودک به صورت روبرو باشد و پاهایش روی هم قرار گرفته باشند، تشخیص و مشاهده واضح اندام تناسلی او ممکن است چالش برانگیز باشد.

سن حاملگی

 دقت تعیین جنسیت جنین با پیشرفت دوره بارداری بهبود می‌یابد. سونوگرافی‌های اولیه به ویژه مواردی که قبل از هفته 14 انجام می‌شوند ممکن است نتایج قابل اعتمادی را ارائه ندهند. در این مرحله اندام تناسلی ممکن است به طور کامل توسعه نیافته باشد و تشخیص درست جنسیت جنین نیز به سختی انجام شود.

تجربه و سابقه فرد مجری

 مهارت و تجربه فردی که سونوگرافی انجام می‌دهد نیز نقش مهمی در صحت نتیجه این آزمایش دارد. متاسفانه افرادی که تجربه کمی دارند، ممکن است تصویر را به اشتباه تفسیر کنند و همین مسئله منجر به پیش‌بینی جنسیت نادرست جنین می‌شود.

محدودیت تجهیزات

کیفیت دستگاه سونوگرافی نیز می‌تواند بر وضوح تصاویر تولیدشده تاثیر بگذارد. دستگاه‌هایی که وضوح بالا دارند جزئیات را بهتر ارائه می‌دهند. در حالی که تجهیزات قدیمی‌تر کیفیت پایینی دارند و ممکن است تصاویر نامشخصی را آماده کنند. در نتیجه کیفیت پایین دستگاه نیز به بروز اشتباه سونوگرافی در تشخیص جنسیت جنین دختر منجر می‌شود.

بهترین زمان برای انجام سونوگرافی تشخیص جنسیت جنین

 

احتمال خطا در تشخیص جنسیت

 

در قسمت‌های قبلی نیز گفتیم انجام سونوگرافی در اوایل دوره بارداری عملی بیهوده است؛ زیرا تصاویر مشخصی از جنین در حال رشد به دست نمی‌آید. همچنین تفاوت‌های میان جنین دختر و پسر در اوایل دوره بارداری قابل مشاهده نیستند.

بدین ترتیب به منظور تشخیص درست سونوگرافی باید طی هفته‌های 18 تا 22 بارداری اقدام کنید. در نظر داشته باشید سونوگرافی‌هایی که زودتر از هفته 18 بارداری انجام می‌شوند شاید نتیجه درستی داشته باشند اما قابل اعتماد نیستند؛ زیرا اندام تناسلی جنین از هفته 18 به طور واضح قابل مشاهده خواهد بود.

چطور از اشتباه سونوگرافی در تشخیص جنسیت جنین دختر جلوگیری کنیم؟

از آنجایی که شما به عنوان والدین نوزاد جنسیت او برایتان بسیار مهم است، باید روش‌هایی را انتخاب کنید که احتمال بروز هر گونه اشتباه در تعیین جنسیت تا جای ممکن کاهش یابد. برای اینکه از اشتباه سونوگرافی در تشخیص جنسیت جنین جلوگیری کنید، باید نکات زیر را در نظر بگیرید:

  • انتخاب بهترین مرکز مجری سونوگرافی: در صورتی که مراکز مجهز و افراد متخصص مراجعه کنید، احتمال بروز اشتباه در نتیجه سونوگرافی کاهش می‌یابدو
  • انجام سونوگرافی‌های مداوم: براساس تشخیص متخصص منتخب خود باید در زمان‌های مشخصی سونوگرافی انجام دهید. با انجام سونوگرافی مداوم به طور حتم از جنسیت فرزند خود مطمئن می‌شوید و احتمال بروز هر نوع اشتباهی کاهش می‌یابد.
  • کمک گرفتن از متخصصان حرفه‌ای: برای اینکه جنسیت جنین به درستی تشخیص داده شود، بهتر است از متخصصان بخواهید در زمان سونوگرافی شما را حمایت کنند. احتمال تشخیص اشتباه توسط متخصصان بسیار کم است.

حرف آخر

بارداری دوره‌ای پر از انتظار، هیجان و پیچیدگی‌های غیرمنتظره است. در حالی که سونوگرافی ابزاری ارزشمند برای نظارت بر رشد جنین و تعیین جنسیت او است اما احتمال بروز خطا در این دستگاه نیز وجود دارد. درک دلایل اشتباه سونوگرافی در تشخیص جنسیت جنین به والدین کمک می‌کند تا احساسات خود را بهتر کنترل کنند. فراموش نکنید اصلی‌ترین نکته سلامت جنین است و شما باید بر روی این اصل تمرکز کنید.

دیدگاه‌ها

دیدگاه شما

مطالب مرتبط

کاربرد ها و نحوه انجام سونوگرافی تیروئید

سونوگرافی تیروئید، یک روش تصویربرداری غیر تهاجمی است که برای تشخیص و درمان بیماری‌های ناحیه تیروئید مورد استفاده قرار می‌گیرد. این روش کاملا ایمن و بدون درد بوده و در مد…

سونوگرافی کلیه

سونوگرافی کلیه یک روش بدون درد برای تشخیص بیماری‌های کلیوی است که اطلاعاتی درباره کلیه‌های فرد در اختیار پزشک قرار می‌دهد. …

سونوگرافی زانو چیست و چگونه انجام می‌شود؟

اگر مشکلات مربوط به زانوی شما از طریق معاینه بالینی یا آزمایش‌های دیگر قابل تشخیص نیست، پزشک ممکن است از سونوگرافی زانو به عنوان یک ابزار تشخیصی استفاده کند. سونوگرافی ی…